Verschillen tussen ongevallen en schadeverzekering inzittenden.

Er zijn in Nederland verschillende inzittendenverzekeringen verkrijgbaar. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor een ongevallenverzekering voor inzittenden en een schadeverzekering voor inzittenden. Wat is nu het verschil tussen beide varianten en welke heeft de uitgebreidste dekking? Door het vergelijken van de dekkingen kun je veel problemen voor je onderneming voorkomen.

De ongevallenverzekering voor inzittenden:

De ongevallenverzekering keert in geval van schade een bedrag uit bij overlijden en bij blijvende invaliditeit. Bijvoorbeeld bij Overlijden keert de verzekering tot € 5000,-- en bij blijvende invaliditeit is de bedrag gemaximeerd tot € 25.000,--. Bij een ongevallenverzekering voor inzittenden maakt het niet uit wie schuldig is aan het ongeval de verzekering keert alleen uit bij blijvende invaliditeit of overlijden.

De schadeverzekering voor inzittenden:

De schadeverzekering voor inzittenden keer ook uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Echter is de verzekerde som van de schadeverzekering voor inzittenden en de dekking veel uitgebreider dan de ongevallenverzekering voor inzittenden. Zo heeft de schadeverzekering voor inzittenden vaak een verzekerde som tot € 1.000.000,-- of bijvoorbeeld € 455.000,--. Daarnaast keert de schadeverzekering inzittenden ook uit voor bijvoorbeeld inkomstenderving, zaakschade, kledingschade, medische kosten en smartengeld. Voor een paar euro meer +/- € 2,-- per maand ben je dus uitgebreider verzekerd.

Werknemers en de auto van de zaak

Hoe zit het met werknemers en de auto van de zaak? Ook zij zijn automatisch meeverzekerd als er een ongevallenverzekering voor inzittenden of schadeverzekering voor inzittenden wordt afgesloten op de autoverzekering van de zaak. (De verzekering is namelijk van toepassing op het verzekerd object in dit geval de auto). Het is wel verstandig om te kiezen voor de meest uitgebreidste variant de schadeverzekering voor inzittenden.

Overige auto's die gebruikt worden voor dienstreizen.

Heb je als onderneming meerdere auto's dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om een zogenaamde WEGAM verzekering af te sluiten. Met een WEGAM verzekering kun je ook auto's van de werknemer /particuliere auto's meeverzekeren.

Als werkgever heb je de zorgplicht om een adequate verzekering af te sluiten voor de inzittenden van de auto's die jij ter beschikking stelt. Heb je nog vragen over dit onderwerp neem dan gerust contact met ons op.

Onze voordelen

  • Sinds 2008 actief
  • Snel geregeld
  • Exclusieve kortingen
  • Gratis polisapp
  • Telefonisch bereikbaar
  • Vergelijk zakelijke autoverzekeringen

Direct autoverzekering vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen direct en bespaar!

Hoe werkt het autoverzekering zakelijk vergelijken?

Meer over ons

[gravityform id="1" title="true" description="true"]

Blogberichten

Over zakelijke-autoverzekering.nl

Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid voor het zakelijk verzekeren van auto's. Via deze website kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en afsluiten met korting. Sinds 1990 zijn wij actief op het gebied van financiële zaken. Onze adviseurs en klantcontactmedewerkers beschikken wij over de benodigde diploma's en houden hun kennis up to date door middel van permanente educatie. Daarnaast zijn wij ingeschreven bij de KVK en geregistreerd bij het KIFID en de AFM voor onze vergunningen voor het bemiddelen en adviseren in verzekeringen.

Heeft U vragen over een dekking, verzekeraar of voorwaarden neem dan contact met ons op onze adviseurs staan U graag te woord.

Wij zijn aangesloten bij de AFM (vergunningen) en KIFID

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via onze websites bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen bij de webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs van de verzekering, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Tevens kunt U een vergelijking maken van de polisvoorwaarden en het eigen risico. Bij de vergelijking van verzekeringen maken wij gebruik van de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via onze website een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op onze website vermeld staan Onze website heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.