Ongevallen inzittenden of schadeverzekering inzittenden

Oops...
Slider with alias zakelijke autoverzekering sidebar not found.

Verschillen tussen ongevallen en schadeverzekering inzittenden.

Er zijn in Nederland verschillende inzittendenverzekeringen verkrijgbaar. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor een ongevallenverzekering voor inzittenden en een schadeverzekering voor inzittenden. Wat is nu het verschil tussen beide varianten en welke heeft de uitgebreidste dekking? Door het vergelijken van de dekkingen kun je veel problemen voor je onderneming voorkomen.

De ongevallenverzekering voor inzittenden:

De ongevallenverzekering keert in geval van schade een bedrag uit bij overlijden en bij blijvende invaliditeit. Bijvoorbeeld bij Overlijden keert de verzekering tot € 5000,– en bij blijvende invaliditeit is de bedrag gemaximeerd tot € 25.000,–. Bij een ongevallenverzekering voor inzittenden maakt het niet uit wie schuldig is aan het ongeval de verzekering keert alleen uit bij blijvende invaliditeit of overlijden.

De schadeverzekering voor inzittenden:

De schadeverzekering voor inzittenden keer ook uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Echter is de verzekerde som van de schadeverzekering voor inzittenden en de dekking veel uitgebreider dan de ongevallenverzekering voor inzittenden. Zo heeft de schadeverzekering voor inzittenden vaak een verzekerde som tot € 1.000.000,– of bijvoorbeeld € 455.000,–. Daarnaast keert de schadeverzekering inzittenden ook uit voor bijvoorbeeld inkomstenderving, zaakschade, kledingschade, medische kosten en smartengeld. Voor een paar euro meer +/- € 2,– per maand ben je dus uitgebreider verzekerd.

Werknemers en de auto van de zaak

Hoe zit het met werknemers en de auto van de zaak? Ook zij zijn automatisch meeverzekerd als er een ongevallenverzekering voor inzittenden of schadeverzekering voor inzittenden wordt afgesloten op de autoverzekering van de zaak. (De verzekering is namelijk van toepassing op het verzekerd object in dit geval de auto). Het is wel verstandig om te kiezen voor de meest uitgebreidste variant de schadeverzekering voor inzittenden.

Overige auto’s die gebruikt worden voor dienstreizen.

Heb je als onderneming meerdere auto’s dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om een zogenaamde WEGAM verzekering af te sluiten. Met een WEGAM verzekering kun je ook auto’s van de werknemer /particuliere auto’s meeverzekeren.

Als werkgever heb je de zorgplicht om een adequate verzekering af te sluiten voor de inzittenden van de auto’s die jij ter beschikking stelt. Heb je nog vragen over dit onderwerp neem dan gerust contact met ons op.