Autoverzekering voor eenmanszaak

Heb jij een eenmanszaak en gebruik je de auto veel zakelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klantbezoek, het uitvoeren van opdrachten/ woon-werkverkeer? Dan kun je ervoor kiezen om een zakelijke auto te rijden en dus een zakelijke autoverzekering aan te vragen.

De kosten van een zakelijke auto kun je als eenmanszaak vaak verrekenen met de belastingdienst, daarnaast is het mogelijk om de auto exclusief BTW te verzekeren hetgeen een behoorlijke besparing op kan leveren bij een WA + Casco / all-risk autoverzekering.

Een nadeel t.o.v. een privé auto kan natuurlijk zijn dat je bijtelling moet gaan betalen maak dus een goede afweging of je de auto zakelijk of privé wenst te verzekeren.

Berekenen autoverzekering eenmanszaak

Direct de premie berekenen voor jouw zakelijke autoverzekering vergelijk en bespaar direct.

Heb je een bestelauto? of grijs kenteken bereken dan je premie bij bestelautoverzekering.

Hulp nodig of vragen? Neem contact met ons op.

WA autoverzekering

Met een WA autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Schade aan je eigen auto is bij deze vorm niet gedekt en dien je eventueel te verhalen op de tegenpartij. De WA autoverzekering is in Nederland verplicht en is een minimale dekking.

WA + Beperkt Casco autoverzekering

Met een WA + Beperkt Casco autoverzekering ben je naast schade aan derden ook verzekerd voor:

 • Schade door brand, ontploffing, zelfontbranding.
 • Schade door inbraak, poging hiertoe en diefstal/ joyriding
 • Schade door ruitbreuk, steenslag.
 • Schade door hagel, storm.
 • Schade door botsing met loslopende dieren.

WA + Casco autoverzekering (all-risk)

Met een WA + Casco autoverzekering ben je naast schade aan derden ook verzekerd voor:

 • Schade door brand, ontploffing, zelfontbranding.
 • Schade door inbraak, poging hiertoe en diefstal/ joyriding
 • Schade door ruitbreuk, steenslag.
 • Schade door hagel, storm.
 • Schade door botsing met loslopende dieren.
 • Schade door boten, slippen van de weg raken.
 • Schade door vandalisme

Uitbreidingen naast je autoverzekering

Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van een schade. Uiteraard is het ook mogelijk om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor alle verkeerszaken.

Ongevallenverzekering voor inzittenden
Met een ongevallenverzekering voor inzittenden zijn alle inzittenden verzekerd tijdens een ongeval. De ongevallenverzekering voor inzittenden keert een bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering voor inzittenden
Met een schadeverzekering voor inzittenden zijn alle inzittenden verzekerd tijdens een ongeval. De verzekerde som bij een schadeverzekering voor inzittenden is vele malen hoger dan een ongevallenverzekering voor inzittenden ook keert deze verzekering uit bij materiële schade ten gevolge van een ongeval.

Pechhulpverzekering
Met een pechhulpverzekering ben je verzekerd voor hulpverlening bij pech of een defect aan je auto. De pechhulp verzekering kan afgesloten worden binnen Europa, Nederland en inclusief of exclusief hulpverlening binnen je woonplaats.

Eigen vervoersdekking
Met een eigenvervoersdekking zijn je spullen verzekerd die aanwezig zijn in je personenauto.

Nieuwwaarderegeling
De meeste verzekeraars hebben een standaard nieuwwaarderegeling van 1 jaar. Uiteraard kun je de auto verzekeren tot 3 jaar nieuwwaarde. Hiervoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij een nieuwe auto.

Aanschafwaarderegeling
Met een aanschafwaarderegeling verzeker je de aanschafprijs van je auto.

Hoe werkt autoverzekering zakelijk vergelijken?

Bereken de premie

Bereken premies van verzekeringen door je gegevens in te toetsen

Vergelijk de premies

Kies de gewenste dekking, verzekeraar, vergelijk premie en voorwaarden

Verzend je aanvraag

Vraag de gewenste verzekering aan met extra korting. Na het aanvragen van de verzekering volgt er een bevestiging per mail[

Ontvangst polis

Zodra je verzekering is geaccepteerd ontvang je, de polis.

Premieverschil autoverzekering eenmanszaak

Helaas zijn de meeste zakelijke autoverzekeringen gemiddeld gezien duurder dan een particuliere autoverzekering. Dit heeft met name te maken met het risico dat verzekeraars lopen. Een zakelijke auto maakt over het algemeen meer km's is vaak een diesel en dus zwaarder in gewicht waardoor de premie ook hoger kan zijn.

Zakelijke auto exclusief BTW

Om de premie te verlagen kun je ervoor kiezen om autoverzekering af te sluiten exclusief BTW. De BTW kun je waarschijnlijk als zelfstandig ondernemer verrekenen met de belastingdienst. Door een auto exclusief btw te verzekeren kan de premie een stuk lager uitvallen dan bij particuliere verzekering. Een kleine kanttekening is dat bij schade ook het schadebedrag exclusief BTW wordt uitgekeerd.

Schadevrije jaren eenmanszaak

De schadevrije jaren welke privé zijn opgebouwd kun je gebruiken voor een autoverzekering. Om dit te kunnen doen moet de particuliere autoverzekering reeds zijn beëindigd zodat je de schadevrije kunt overdragen naar de zakelijke autoverzekering. Uiteraard kun je ook de schadevrije jaren overdragen aan de onderneming.

Op welke naam verzekeren?

Bij een eenmanszaak maakt het voor de verzekering niet uit of het kenteken op privénaam staat of op de naam van de onderneming. Wel dient er bij de aanvraag aangegeven te worden dat het om zakelijk gebruik gaat.

Autoverzekeringen voor wie?

Meer over ons

Opzegging/ Beeindiging

Opzegservice van zakelijke-autoverzekering.nl. Met onderstaand formulier kun je direct online een opzegkaartje aanmaken. De brief wordt vervolgens direct naar je gemaild, waarna je deze kan verzenden naar je huidige verzekeraar.
 • Let op er geldt vaak een opzegtermijn van 30 dagen!
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Blogberichten

Vergelijk autoverzekering zakelijk | 24 uur per dag 7 dagen per week

Execution only

Besluit U om via internet een verzekering aan te vragen dan is er sprake van execution only. Dit wil zeggen dat U zonder advies ingewonnen te hebben een verzekering kunt afsluiten. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor verkeerd gemaakte keuzes en dekkingen.

Heeft U liever een advies over een bepaalde dekking over voorwaarden neem dan contact met ons op voor een advies op maat.