Zakelijke autoverzekering of prive?

Wanneer sluit je nu een zakelijke autoverzekering af en wanneer een privé autoverzekering?

Er wordt vaak getwijfeld wanneer er een privé autoverzekering moet worden afgesloten en wanneer er een zakelijke autoverzekering afgesloten dient te worden. Veel verzekeraars verzekeren namelijk alleen particuliere auto's of auto's die voor woon/werkverkeer gebruikt worden. Via onze website is het mogelijk om te kiezen voor een autoverzekering op de zaak voor zakelijk gebruik en particulier gebruik.

Wanneer moet ik mijn auto zakelijk verzekeren?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel waar gebruik jij je auto voor? Is dit voor woon/werkverkeer en sporadisch een bezoek naar klanten dan kan je met een particuliere autoverzekering prima uit de voeten. Gebruik jij de auto dagelijks voor klantbezoek of voor opdrachten dan is dien je de auto zakelijk te verzekeren. De meeste particuliere autoverzekeraars verzekeren geen zakelijke auto's dit heeft voornamelijk te maken met het risico dat de verzekeraar loopt.

Hoger risico bij zakelijke autoverzekeringen

Zakelijke auto's worden namelijk vaker gebruikt en rijden meer kilometers op jaarbasis waardoor het risico voor een verzekeraar hoger is. Daarnaast worden er nogal wat auto's gefinancierd of geleased ook dit is extra administratie voor de verzekeraar. In de meeste gevallen eist de financierder of leasemaatschappij namelijk dat er een financieringsclausule of leaseclausule op de polis wordt geplaatst.

BTW verrekenen.

Om de premie te drukken voor een zakelijke autoverzekering kun je de auto exclusief btw verzekeren. Let op dit is alleen mogelijk als de onderneming de BTW kan verrekenen en is van toepassing bij een WA+ Beperkt Casco of Cascoverzekering.

De bestelauto

Vanwege het risico van een bestelauto hebben de meeste verzekeraars hiervoor een bestelautoverzekering ontwikkeld. De premie voor een bestelautoverzekering is doorgaans iets hoger dan die van een personenautoverzekering. Een bestelauto of auto met grijs kenteken verzeker je vaak op het bestelautotarief. Ook een bestelautoverzekering kun je afsluiten op de zaak en prive. Voor koeriers zijn er aparte verzekeringen te verkrijgen dit i.v.m. uitsluitingen die veel verzekeraars hanteren voor koeriers. Ook voor de bestelautoverzekering is het mogelijk om deze exclusief BTW en eventueel exclusief BPM te verzekeren.

Hoe werkt het autoverzekering afsluiten?

  • Bereken en vergelijk premies
  • Kies gewenste aanvullende dekking(en)
  • Vul de gegevens van Uw bedrijf in bij verzekeringsnemer
  • Vraag de verzekering aan
  • Na het aanvragen ontvangt U een mail met een bevestiging
  • Is de aanvraag geaccepteerd dan volgt de polis en groene kaart.

Autoverzekeringen voor wie?

Zakelijke autoverzekering vergelijken? Zakelijke-autoverzekering.nl

Meer over ons

Opzegging/ Beeindiging

Opzegservice van zakelijke-autoverzekering.nl. Met onderstaand formulier kun je direct online een opzegkaartje aanmaken. De brief wordt vervolgens direct naar je gemaild, waarna je deze kan verzenden naar je huidige verzekeraar.
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
    Let op er geldt vaak een opzegtermijn van 30 dagen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk autoverzekering zakelijk | 24 uur per dag 7 dagen per week

Execution only

Besluit U om via internet een verzekering aan te vragen dan is er sprake van execution only. Dit wil zeggen dat U zonder advies ingewonnen te hebben een verzekering kunt afsluiten. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor verkeerd gemaakte keuzes en dekkingen.

Heeft U liever een advies over een bepaalde dekking over voorwaarden neem dan contact met ons op voor een advies op maat.