Zakelijke leaseauto verzekeren

Leaseauto verzekeren | Autoverzekering

Veel zakelijke rijders hebben een leaseauto die zakelijk verzekerd dient te worden. Bij operational lease zit het vaak in het leasecontract hierbij is de verzekering dus in de meeste gevallen geregeld. Toch kunnen er ook afspraken gemaakt zijn dat de onderneming of de zaak zelf dient zorg te dragen voor een goede verzekering.

Op zakelijke-autoverzekering.nl. Kun je zakelijke autoverzekeringen vergelijken op basis van prijs, voorwaarden en dekking en direct afsluiten met korting. Vergelijk en bereken onderstaand direct de premies voor zakelijke autoverzekeringen.

Autoverzekering leaseauto berekenen?

Bereken onderstaand direct de premies voor een zakelijke lease auto en sluit direct online af met korting. Bij een leaseauto wordt er vaak een clausule op de polis geplaatst waarbij de verzekeraar de schadepenningen direct overmaakt naar de leasemaatschappij. Verzeker de inzittenden, rechtsbijstand en pechhulp eenvoudig mee.

Heb je een bestelauto? of grijs kenteken bereken dan je premie bij bestelautoverzekering.

Hulp nodig of vragen? Neem contact met ons op.

Leaseauto autoverzekering vergelijken

WA dekking

Met een WA autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Schade aan je eigen auto is bij deze vorm niet gedekt en dien je eventueel te verhalen op de tegenpartij. De WA autoverzekering is in Nederland verplicht en is een minimale dekking.

WA + Beperkt Casco dekking

Met een WA + Beperkt Casco autoverzekering ben je naast schade aan derden ook verzekerd voor:

 • Schade door brand, ontploffing, zelfontbranding.
 • Schade door inbraak, poging hiertoe en diefstal/ joyriding
 • Schade door ruitbreuk, steenslag.
 • Schade door hagel, storm.
 • Schade door botsing met loslopende dieren.

WA + Casco dekking (all-risk)

Met een WA + Casco autoverzekering ben je naast schade aan derden ook verzekerd voor:

 • Schade door brand, ontploffing, zelfontbranding.
 • Schade door inbraak, poging hiertoe en diefstal/ joyriding
 • Schade door ruitbreuk, steenslag.
 • Schade door hagel, storm.
 • Schade door botsing met loslopende dieren.
 • Schade door boten, slippen van de weg raken.
 • Schade door vandalisme

Uitbreidingen naast je autoverzekering

Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van een schade. Uiteraard is het ook mogelijk om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor alle verkeerszaken.

Ongevallenverzekering voor inzittenden
Met een ongevallenverzekering voor inzittenden zijn alle inzittenden verzekerd tijdens een ongeval. De ongevallenverzekering voor inzittenden keert een bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering voor inzittenden
Met een schadeverzekering voor inzittenden zijn alle inzittenden verzekerd tijdens een ongeval. De verzekerde som bij een schadeverzekering voor inzittenden is vele malen hoger dan een ongevallenverzekering voor inzittenden ook keert deze verzekering uit bij materiële schade ten gevolge van een ongeval.

Pechhulpverzekering
Met een pechhulpverzekering ben je verzekerd voor hulpverlening bij pech of een defect aan je auto. De pechhulp verzekering kan afgesloten worden binnen Europa, Nederland en inclusief of exclusief hulpverlening binnen je woonplaats.

Eigen vervoersdekking
Met een eigenvervoersdekking zijn je spullen verzekerd die aanwezig zijn in je personenauto.

Nieuwwaarderegeling
De meeste verzekeraars hebben een standaard nieuwwaarderegeling van 1 jaar. Uiteraard kun je de auto verzekeren tot 3 jaar nieuwwaarde. Hiervoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij een nieuwe auto.

Aanschafwaarderegeling
Met een aanschafwaarderegeling verzeker je de aanschafprijs van je auto.

Hoe werkt autoverzekering zakelijk vergelijken?

Bereken de premie

Bereken premies van verzekeringen door je gegevens in te toetsen

Vergelijk de premies

Kies de gewenste dekking, verzekeraar, vergelijk premie en voorwaarden

Verzend je aanvraag

Vraag de gewenste verzekering aan met extra korting. Na het aanvragen van de verzekering volgt er een bevestiging per mail[

Polis en groene kaart

Zodra je verzekering is geaccepteerd ontvang je, de polis.

Soorten leaseovereenkomsten

Operational Lease
Bij een operational leasecontract betaald u een vast bedrag per maand voor de auto. De leasemaatschappij brengt een vast bedrag per maand in rekening voor bijvoorbeeld: afschrijving, wegenbelasting, reparatie, en de verzekering. In sommige gevallen kun je er ook bij operational lease voor kiezen om de auto zelf te verzekeren. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto.

Financial lease
Bij financial lease dien jezelf de kosten te betalen als onderneming. Denk hierbij aan afschrijving, verzekering, wegenbelasting, reparaties enzovoorts. Bij financial lease ben je dus zelf de eigenaar van de auto.

Zelf de leaseauto verzekeren

Heb je een leaseauto dan kun je het beste kiezen voor een All-risk/ WA+ Cascoverzekering. In de meeste gevallen wordt dit ook verplicht gesteld door de leasemaatschappij. En dient er een zogenaamde leaseclausule op de polis geplaatst te worden. Met een leaseclausule geeft de verzekeraar aan dat de schadepenningen worden overgemaakt naar de leasemaatschappij wanneer de auto bijvoorbeeld total-loss wordt verklaard.

Wellicht is het dus verstandig om te kiezen voor een uitgebreidere cascoverzekering met bijvoorbeeld een nieuw of aanschafwaarderegeling.

Schadevrije jaren en de leaseauto

Hoe zit het nu precies met schadevrije jaren bij de leaseauto?

Schadevrije jaren worden opgebouwd op naam van de verzekeringsnemer. Wie de verzekeringsnemer is is geheel afhankelijk van afspraken tussen de zaak en de leasemaatschappij.Heeft de ondernemer afgesproken om de auto zelf te verzekeren dan is de onderneming ook automatisch de verzekeringsnemer en bouwt de onderneming schadevrije jaren op. Is er afgesproken dat de leasemaatschappij de verzekering voor zijn rekening neemt dan worden de schadevrije jaren op naam van de leasemaatschappij geregistreerd.

In het laatste geval kun je dus de schadevrije jaren opvragen bij de leasemaatschappij zij geven dan een leaseverklaring af die de verzekering kan gebruiken voor de schadevrije jaren van de onderneming.

Leaseverklaring

Een leaseverklaring wordt afgegeven door de leasemaatschappij en bevat meestal de volgende informatie:

Hierbij verklaren wij dat de heer A. Jansen geboortedatum d.d. 01-01-1950 over de periode van 01-01-2000 tot 01-12-2004 gebruik heeft gemaakt van een leaseauto bij leasemaatschappij X.

Over de genoemde periode zijn er geen/ of de volgende schades geclaimd:
Met vriendelijke groet, Leasemaatschappij X

Benieuwd naar de premie voor Uw lease auto?

Vergelijk dan direct de premie.

Autoverzekeringen voor wie?

Meer over ons

Opzegging/ Beeindiging

Opzegservice van zakelijke-autoverzekering.nl. Met onderstaand formulier kun je direct online een opzegkaartje aanmaken. De brief wordt vervolgens direct naar je gemaild, waarna je deze kan verzenden naar je huidige verzekeraar.
 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  Let op er geldt vaak een opzegtermijn van 30 dagen!
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Blogberichten

Vergelijk autoverzekering zakelijk | 24 uur per dag 7 dagen per week

Execution only

Besluit U om via internet een verzekering aan te vragen dan is er sprake van execution only. Dit wil zeggen dat U zonder advies ingewonnen te hebben een verzekering kunt afsluiten. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor verkeerd gemaakte keuzes en dekkingen.

Heeft U liever een advies over een bepaalde dekking over voorwaarden neem dan contact met ons op voor een advies op maat.