Autoverzekering zakelijk naar prive

Autoverzekering zakelijk naar privé

Wil je je zakelijke autoverzekering overzetten naar prive? Sommige ondernemers kiezen er bijvoorbeeld voor om te stoppen met hun onderneming of bijvoorbeeld een jong gebruikte auto privé gebruiken. Wij leggen graag uit waar je op moet letten bij een autoverzekering overzetten naar privé.

Zakelijke autoverzekering overzetten naar privé

Het aantal km's

De meeste zakelijke auto's worden vaak gebruikt voor het bezoeken van klanten of andere bezigheden voor het bedrijf. Omdat een zakelijke auto veelal meer km's maakt dan een particuliere auto is het verstandig om eerst het aantal gereden km's per jaar naar beneden te brengen/ te verlagen.

Waarde van de auto

Veel bedrijven kunnen de hierdoor zijn de meeste zakelijke auto's exclusief BTW verzekerd. Hetgeen een zakelijk premievoordeel oplevert. Als je de auto terug gaat zetten naar prive of particulier gebruik dien je de waarde inclusief btw op te geven bij je verzekeraar of tussenpersoon. Bij schade krijg je zo het juiste bedrag uitgekeerd en kom je niet voor verassingen te staan. Ook kun je als particulier de btw niet verrekenen en dien je deze dus gewoon te verzekeren.

Schadevrije jaren zakelijke auto naar privé

Tijdens de looptijd van een verzekering bouw je schadevrije jaren op. De schadevrije jaren die zijn opgebouwd kun je overhevelen naar privé. Heeft je autoverzekering op naam van een BV gestaan dan zal de rechtspersoon (BV) afstand moeten doen van deze schadevrije jaren door middel van een afstandsverklaring. Hierna kun je de schadevrije jaren particulier gebruiken.

Direct autoverzekering vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen direct en bespaar!

Hoe werkt het autoverzekering afsluiten?

  • Bereken en vergelijk premies
  • Kies gewenste aanvullende dekking(en)
  • Vul de gegevens van Uw bedrijf in bij verzekeringsnemer
  • Vraag de verzekering aan
  • Na het aanvragen ontvangt U een mail met een bevestiging
  • Is de aanvraag geaccepteerd dan volgt de polis en groene kaart.

Autoverzekeringen voor wie?

Zakelijke autoverzekering vergelijken? Zakelijke-autoverzekering.nl

Meer over ons

Blogberichten

Vergelijk autoverzekering zakelijk | 24 uur per dag 7 dagen per week

Execution only

Besluit U om via internet een verzekering aan te vragen dan is er sprake van execution only. Dit wil zeggen dat U zonder advies ingewonnen te hebben een verzekering kunt afsluiten. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor verkeerd gemaakte keuzes en dekkingen.

Heeft U liever een advies over een bepaalde dekking over voorwaarden neem dan contact met ons op voor een advies op maat.