Autoverzekering BTW

  • Vergelijk autoverzekeringen
  • Kies uit verschillende verzekeraars
  • No-claimkorting tot 80%
  • Gratis polisapp
  • Exclusieve kortingen
  • Telefonisch bereikbaar
  • Binnen 3 minuten geregeld

Zakelijke autoverzekering BTW

Zakelijke autoverzekering en BTW, iedereen in Nederland betaalt BTW over de aanschaf van goederen/ producten meestal is dit 21% of 9%. Op verzekeringen wordt geen BTW ingehouden maar assurantiebelasting. De premie voor een autoverzekering is dus altijd inclusief assurantiebelasting en geen BTW. De hoogte van de assurantiebelasting is hoe verwarrend ook 21% op verzekeringen.

BTW autoverzekering verrekenen

Ben je ondernemer dan kun je de BTW vaak verrekenen bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. Dit wil zeggen dat je de auto ook exclusief BTW en eventueel BPM kan verzekeren. De BTW over je nieuw auto kun je terugvragen aan de belastingdienst. Hierna kun je een autoverzekering afsluiten waarbij je de waarde van de auto exclusief BTW aangeeft. Let op bij schade keert de verzekeraar het schadebedrag ook exclusief btw uit. De btw dien je bij schade dus voor te schieten.

Autoverzekering BTW verzekeren?

Benieuwd naar jouw premie inclusief of exclusief BTW? bereken dan hieronder de premie voor jouw autoverzekering.

Heb je een bestelauto? of grijs kenteken bereken dan je premie bij bestelautoverzekering.. Zakelijk-autoverzekering helpt sinds 2008 ondernemers besparen op de premie van hun autoverzekering

Hulp nodig of vragen? Neem contact met ons op.

Bereken zakelijke autoverzekering met korting!

Auto op naam van de zaak verzekeren?

Kies dan voor zakelijk gebruik i.p.v. particulier ook als de auto alleen voor woon/werkverkeer gebruikt wordt en op de zaak moet komen te staan. Na het invullen van de dekkingen etc kun je de auto verzekeren op naam van de onderneming/ het bedrijf.

Auto exclusief btw verzekeren? Zakelijke-autoverzekering.nl

Een auto exclusief BTW verzekeren kan 24 uur per dag 7 dagen per week direct online via zakelijke-autoverzekering.nl Heb je vragen of wil liever telefonisch een verzekering afsluiten dan kan dit natuurlijk ook op werkdagen zitten onze adviseurs klaar om je te helpen bij vragen of het afsluiten van een zakelijke autoverzekering.

Dekkingen en soorten

Wat is verzekerd? WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden?
Schade door diefstal/ inbraak?
Schade door storm en hagel
Schade door brand/ ontploffing?
Schade door botsing met loslopende dieren
Ruitbreuk, ruitschade
Schade door vandalisme
Schade door eigen schuld zoals botsen, slippen, omvallen

Welke dekkingen kan ik nog meer afsluiten?

Ongevallen verzekering inzittenden
De ongevallenverzekering voor inzittenden is een verzekering die uitkeert bij overlijden en blijvende invaliditeit tot een bepaalde verzekerde som bijvoorbeeld € 7500,-- bij overlijden en € 25000,-- bij blijvende invaliditeit.

Rechtsbijstand
De rechtsbijstandverzekering geeft je dekking voor het verhalen van een schade door een jurist of juridisch medewerker. Heb je schade dan weet je zeker dat je wordt bijgestaan door een jurist.

Pechhulp
De pechhulpverzekering is een verzekering die uitkeert in dienstverlening bijvoorbeeld als je auto niet meer rijdt dan kun je het alarmnummer bellen waarna je weer op weg geholpen wordt.

No-claimbeschermer
De no-claimbeschermer wordt niet meer door iedere verzekeraar aangeboden maar beidt dekking voor het bevriezen/ handhaven van je kortingspercentage. Je schadevrije jaren worden echter wel aangepast bij schade.

Nieuw of aanschafwaarderegeling
Heb je net een nieuwe auto gekocht dan kan je er ook voor kiezen om de aanschafwaarde of nieuwwaarde voor een bepaalde periode te verzekeren bijvoorbeeld 36 maanden/ 24 maanden etc. Raakt je auto total-loss binnen deze periode dan krijg je een vergoeding van dit verzekerde bedrag.

Vervoer van eigen goederen

Met een vervoerdersverzekering ben je verzekerd voor goederen/spullen welke in de bestelauto liggen. Vaak geldt er bij diefstal een zogenaamde nacht-clausule waarbij er geen dekking is gedurende de nacht dat de goederen in de bestelauto liggen.

Voordelen zakelijke-autoverzekering.nl

Sinds 2008 actief

Sinds 2008 actief

Onafhankelijk vergelijken

Onafhankelijk

Exclusieve kortingen

Exclusieve korting

Telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar

Voordeel auto van de zaak en premie

Het voordeel van een auto exclusief BTW verzekeren is dat de cataloguswaarde een stuk lager uitvalt. De premies van een all-risk autoverzekering en beperkt cascodekking zijn namelijk gebaseerd op de dagwaarde (aanschafwaarde) en catalogusprijs (nieuwwaarde) van een auto. Daarnaast hanteren de de meeste verzekeraars vaak een toeslag op de premie voor zakelijk gebruik. Door de waarde exclusief BTW op te geven wordt de premie een stuk lager.

Hoe zit het dan bij schade met de BTW?

Heb jij een autoverzekering afgesloten zonder BTW (exclusief BTW) dan keert de verzekeraar ook in geval van schade de schadepenningen exclusief BTW uit. De BTW dien je in dit geval in eerste instantie voor te schieten aan bijvoorbeeld de reparateur.Vervolgens kun je de BTW terugvorderen via de belastingdienst met de aangifte.

Bestelauto en BTW

Op een bestelautoverzekering kun je ook eenvoudig de btw verrekenen met de belastingdienst. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om ook het BPM bedrag te verrekenen. In dit geval kun je dus een bestelautoverzekering afsluiten zonder BTW en BPM.

Kan ik als particulier de BTW verrekenen?

Nee het is alleen mogelijk om op een zakelijke autoverzekering de BTW te verrekenen. Voor particulieren bestaat deze mogelijkheid niet.

Betaal ik dan ook geen BTW over mijn andere verzekeringen?

Nee, in de meeste gevallen betaal je assurantiebelasting over je verzekeringen. Er zijn een aantal verzekeringen die zijn vrijgesteld van assurantiebelasting denk hierbij aan: levensverzekeringen, ongevallenverzekeringen, werkeloosheidsverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, herverzekeringen.

Meer over ons

Over zakelijke-autoverzekering.nl

Sinds 2008 bieden wij de mogelijkheid voor het zakelijk verzekeren van auto's. Via zakelijke-autoverzekering.nl kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en afsluiten met korting. Sinds 1990 zijn wij actief op het gebied van financiële zaken. Onze adviseurs en klantcontactmedewerkers beschikken wij over de benodigde diploma's en houden hun kennis up to date door middel van permanente educatie. Daarnaast zijn wij ingeschreven bij de KVK en geregistreerd bij het KIFID en de AFM voor onze vergunningen voor het bemiddelen en adviseren in verzekeringen.

Heeft U vragen over een dekking, verzekeraar of voorwaarden neem dan contact met ons op onze adviseurs staan U graag te woord.

Wat doen wij voor U bij het afsluiten van een verzekering via internet?

Via zakelijke-autoverzekering.nl bieden wij U diverse handige tools om een premievergelijking van Uw verzekering te maken en direct online af te sluiten. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot Uw verzekeringsovereenkomst. Wij bemiddelen via internet op basis van het execution only principe.

Mocht U kiezen voor deze vorm van verzekeren dan komt alle aansprakelijkheid die eventueel kan voortvloeien uit de overeenkomst bij U terecht.

Heeft U liever een advies over de verschillende producten neem dan contact met ons op.

Volledigheid vergelijking

Helaas beschikken wij niet over alle productgegevens en premies van verzekeringen die in Nederland beschikbaar zijn. Ook bij deze vorm van dienstverlening hebben wij gekozen om te werken met een aantal voorkeursmaatschappijen. Dit betekent dat niet alle verzekeraars worden getoond in de vergelijkingen / webmodules. Het kan dus voorkomen dat een direct aanbieder een beter alternatief voor U is. Of bijvoorbeeld een aanbieder die zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld: diverse stichtingen/ organisaties/ consumentenorganisaties.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Om de vergelijking voor verzekeringen te kunnen maken, vragen wij enkele gegevens van u. Die gegevens gebruiken wij om te bepalen voor welke verzekeringen u in aanmerking komt. Alle verzekeringen waarvoor wij bemiddelen en waarvoor U in aanmerking komt tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: de prijs, waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Tevens kunt U een vergelijking maken van de polisvoorwaarden en het eigen risico. Bij de vergelijking van verzekeringen gebruiken wij de diensten van Voogd en Voogd verzekeringen. Tevens maken wij gebruik van modules van verzekeraars bijvoorbeeld Klaverblad, VKG, Intrasurance.

Onze verdiensten

Wanneer u via zakelijke-autoverzekering.nl een verzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar . Van de getoonde verzekeraars ontvangen wij een vergoeding omdat zij op zakelijke-autoverzekering.nl vermeld staan Onze webpagina heeft namelijk als doel u te informeren over de meest actuele premies van verzekeringen. Wij ontvangen van klanten of verzekeraars een vergoeding voor de adviesdiensten die wij op kantoor leveren. Indien wij van klanten een vergoeding vragen/ontvangen dan maken wij de hoogte van dit bedrag vooraf aan U kenbaar.