Zakelijke autoverzekering schadevrije jaren

Heb je een BV of NV dan bouw je de schadevrije jaren op op naam van de onderneming. Bij verkoop van de auto kun je de schadevrije jaren dan eenvoudig gebruiken voor een nieuw auto. De jaren worden dus vaak opgebouwd op naam van de onderneming zelf. Heb je eerder een privé auto gehad dan kun je deze schadevrije jaren overzetten op naam van de zaak.

Hoe werkt de opbouw van schadevrije nu precies?

Je bouwt schadevrije jaren op gedurende de looptijd van de autoverzekering. Bijvoorbeeld een onderneming heeft een autoverzekering lopen over de periode van 01-01-2008 tot 01-01-2015. Tijdens de loopt zijn er geen schades  geleden/ veroorzaakt de onderneming heeft dus als de autoverzekering beëindigd wordt recht op 7 schadevrije jaren.

Zakelijke autoverzekering schadevrije jaren bij een (schuld)schade

Heeft de onderneming wel een schuldschade geclaimd dan is de terugval meestal tussen de 4 en 7 schadevrije jaren, als de terugval 4 tredes/ jaren is blijven er dus 3 schadevrije jaren over.

Dekkingen en soorten autoverzekeringen

Welke dekkingen en soorten zijn er voor zakelijke autoverzekering beschikbaar?

WA dekking

Met een WA dekking is auto alleen verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Een WA autoverzekering is verplicht in Nederland. De auto dient vanaf de overschrijving minimaal WA verzekerd te zijn. Een WA dekking is dan ook de minst uitgebreidste verzekeringsvorm en de goedkoopste variant.

WA + Beperkt Casco

De WA + Beperkt Cascodekking ook wel WA plus autoverzekering genoemd biedt dekking voor schade die je toebrengt aan derden. Daarnaast is de auto verzekerd voor schade door:

 • Diefstal, poging tot inbraak en joyriding
 • Ruitbreuk en glasschade
 • Schade door Natuurgeweld zoals, stom en hagel
 • Botsing met loslopende dieren
 • Schade door brand, ontploffing en zelfontbranding

WA + Casco

De WA + Casco verzekering ofwel all-risk dekking is meest uitgebreidste variant die te verkrijgen is. Bij deze vorm ben je gedekt voor bijna iedere schade / van buitenkomend onheil. Het belangrijkste verschil met de WA+ Beperkt Casco dekking is dat deze vorm ook schade dekt zoals van de weg raken, botsen, slippen en schade door vandalisme.

Uitbreidingen naast je autoverzekering

Ongevallenverzekering voor inzittenden
Met een ongevallenverzekering voor inzittenden zijn de inzittenden verzekerd ten tijde van een ongeval. De ongevallenverzekering voor inzittenden keert alleen uit bij blijvende invaliditeit en overlijden. Wil je een uitgebreidere variant waarbij ook materiële schade is verzekerd tijdens een ongeval kies dan voor een schadeverzekering voor inzittenden.

Schadeverzekering voor inzittenden
Met een schadeverzekering voor inzittenden zijn de inzittenden ook verzekerd ten gevolge van een verkeersongeval. Echter heeft deze verzekering ook een dekking voor materiële schade en immateriële schade zoals inkomstenderving, aanpassingen aan de woning etc. Daarnaast is de verzekerde som van een schadeverzekering voor inzittenden gemaximeerd tot € 1.000.000,-- per gebeurtenis.

Pechhulpverzekering
Met een pechhulpverzekering is je auto verzekerd voor pechhulp ten gevolge van een mechanisch defect. Hierbij kun je kiezen voor pechhulp binnen Nederland in en exclusief de eigen woonplaats. Daarnaast is het ook mogelijk om pechhulp binnen Europa te verzekeren.

Rechtsbijstandverzekering
De rechtsbijstandverzekering biedt dekking voor juridische hulp bij het verhalen van een schade op de tegenpartij. Uiteraard is deze vorm ook uit te breiden naar een verkeersdekking waarbij ook geschillen met de garage afgedekt kunnen worden.

Aanschafwaarde en nieuwwaarderegeling
De aanschafwaarderegeling kan afgesloten worden bij nieuwe auto's maar ook bij occasions. Met een aanschafwaarderegeling ben je verzekerd voor een periode van bijvoorbeeld 2 of 3 jaar van de waarde van je auto.

Besparen op je zakelijke autoverzekering

Direct zakelijke autoverzekeringen afsluiten

Hoe werkt het autoverzekering afsluiten?

 • Bereken en vergelijk premies
 • Kies gewenste aanvullende dekking(en)
 • Vul de gegevens van Uw bedrijf in bij verzekeringsnemer
 • Vraag de verzekering aan
 • Na het aanvragen ontvangt U een mail met een bevestiging
 • Is de aanvraag geaccepteerd dan volgt de polis en groene kaart.

Autoverzekeringen voor wie?

Zakelijke autoverzekering vergelijken? Zakelijke-autoverzekering.nl

Meer over ons

Opzegging/ Beeindiging

Opzegservice van zakelijke-autoverzekering.nl. Met onderstaand formulier kun je direct online een opzegkaartje aanmaken. De brief wordt vervolgens direct naar je gemaild, waarna je deze kan verzenden naar je huidige verzekeraar.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  Let op er geldt vaak een opzegtermijn van 30 dagen!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk autoverzekering zakelijk | 24 uur per dag 7 dagen per week

Execution only

Besluit U om via internet een verzekering aan te vragen dan is er sprake van execution only. Dit wil zeggen dat U zonder advies ingewonnen te hebben een verzekering kunt afsluiten. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor verkeerd gemaakte keuzes en dekkingen.

Heeft U liever een advies over een bepaalde dekking over voorwaarden neem dan contact met ons op voor een advies op maat.